LOST UNDER HEAVEN – LOVE HATES WHAT YOU BECOME

Ellery James Roberts was gedurende een korte periode de frontman van de Britse popgroep ‘WU LYF’ (= ‘World Unite! Lucifer Youth Foundation’) uit Manchester toen hij in 2012 besloot om een einde te maken aan het bestaan van de band. Na een eerder toevallige ontmoeting met de Nederlandse kunstenares Ebony Hoorn koos hij er voor omwille van de nieuwe liefde zijn hebben en houden naar haar thuishaven in Amsterdam te verhuizen om er samen een nieuwe muziekformatie op te richten. Intussen is het liefdeskoppel onlangs terug naar Manchester getrokken om er verder te werken aan hun gezamenlijke muziekcarrière.

Onder de naam ‘Lost Under Heaven’ werden de eerste door Ellery James Roberts gecomponeerde songs door het paar opgenomen voor het debuutalbum “Spiritual Songs For Lovers To Sing” dat in 2016 op de platenmarkt verscheen. Daar is nu een opvolger voor klaargestoomd in de vorm van het tien tracks tellende album “Love Hates What You Become”. Die plaat werd onder de supervisie van producer John Congleton opgenomen in de ‘Sargent Studios’ in Los Angeles. Zoals op de eerste plaat neemt Ebony Hoorn als bassiste ook hier wat nadrukkelijker enkele zangpartijen voor haar rekening, terwijl Ellery James Roberts naast het zingen ook op gitaar en piano meespeelt bij de nummers.

De song die ons meteen is opgevallen op dit album is het schitterende doch hartverscheurend gebrachte “The Breath Of Light”, een ballad die Ellery James Roberts op indrukwekkende wijze zingt. Maar er staan zeker nog een paar lovenswaardige tracks op dit tweede album van ‘Lost Under Heaven’. Dan denken wij vooral aan de in duetvorm gebrachte nummers “Most High” en de ingetogen albumtiteltrack “Love Hates What You Become” waarmee een tweede hoogtepunt wordt afgeleverd.

Ellery James Roberts lijkt in zijn zangpartijen de hevige pijnen en het getormenteerde lijden van zich af te willen zingen. Op deze plaat doet hij dat voor het laatst in de twee songs aan het einde: het intieme “Post Millenial Tension” en vooral in de voor ons mooiste song uit het album: “For The Wild” (zie video), een nummer dat gedurende zijn volle zes en halve minuut betovert en verwondert van begin tot einde.

Met ‘WU LYF’ maakte Ellery James Roberts maar één volwaardige plaat. Met ‘Lost Under Heaven’ is hij met “Love Hates What You Become” al aan zijn tweede full-cd toe en wat ons betreft mag hij daar nog meerdere platen als vervolg aan breien. Wij geraakten zeer onder de indruk van zowel de songschrijverscapaciteiten als van de zangkwaliteiten van zowel deze muzikant als van zijn geliefde Ebony Hoorn. Het werd dus een zeer mooie plaat die we u dan ook met veel plezier warm willen aanbevelen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Mute
distr.: PIAS

video